30-минутно ходене на ден пази сърцето и успокоява нервната система

ОFFNews 07 октомври 2019 в 16:48 1802 0

Почти всеки лекар и експерт в света съветва хората от всички възрасти да ходят поне 30 минути на ден за здравословен живот. Според ново проучване, цитирано от БГНЕС, 30-минутното ходене минимизира риска от сърдечно-съдови заболявания, подсилва костната структура и минимизира риска от затлъстяване, както и от някои видове рак, диабет и повишен холестерол.

Спортният лекар Саваш Кудаш заяви за Анадолската агенция, че с навлизането на напредналите технологии в ежедневието им, хората са склонни да отделят по-малко време за упражнения. Той каза още, че съвременният индустриален начин на живот принуждава хората да ядат нездравословни храни, което увеличава риска от различни заболявания.

Навикът да се яде преработена храна и да не се тренира, е причинил увеличаване на хроничните заболявания през последните години, каза Кудаш и обясни, че Световната здравна организация (СЗО) съветва хората да правят 30-минутни упражнения, ходейки всеки ден.

Освен на физическото здраве, ходенето също влияе позитивно върху настроението. Изследванията показват, че редовното ходене в действителност модифицира нервната система толкова много, че дори намалява гнева и враждебността. Освен това ходенето на открито излага на естествена слънчева светлина, което помага на тялото да отделя хормони, влияещи на щастието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови