6 учители от Самоков са с коронавирус след матурите

OFFNews
26 юни 2020 в 08:42 | 4717 |1

6 учители от Самоков са положителни за коронавирус след Националното външно оценяване. Четирима от тях са преподаватели в местното училище "Неофит Рилски", други двама са били квестори в други училища по време на изпитите и са открити след направени тестове. Това съобщи за bTV кметът на града Владимир Георгиев.

Той каза още, че по данни на местната районна здравна инспекция единият от учителите е имал симптоми преди изпита. Една от учителките е приета в болница, останалите са на домашно лечение, с леки симптоми.

По думите на кмета от два дни се наблюдава спад на заразените в града. Все още строги остават мерките в ромската махала на 7 квартал, където карантината се удължава със 7 дни. Местните жители обаче настояват ограниченията да бъдат отменени, тъй като случаите са намалели. По данни на местната РЗИ от първия случай на 20 април досега с положителни проби са 148 души.

През последния месец хората спряха да носят маските, като цяло имат повече контакти и не спазват дистанция, затова положителните за COVID-19 се увеличиха, каза кметът. Той спомена и за случая със заразена учителка от детска градина, но уточни, че след направени изследвания всички резултати на персонала са отрицателни. 

Препоръчани материали
DKrasimir

Рейтинг : 1000

29.06 2020 в 12:31 1
+ 0
- 0
В Самоков се говори, че директорът на РЗИ иска да отваря ковид отделение...какво си мисли този човек..какъв специалист е той? Ако такова отделение се отвори, всички туристи ще избягат.