7 двойки ще получат по 5000 лв. за инвитро

OFFNews 07 януари 2020 в 17:36 1600 0

Снимка Pixabay

7 двойки ще получат по 5 000 лв. от кампанията „Посади надежда“, организирана от Министерството на земеделието, храните и горите и Фондация „Искам бебе“.

6 910 живи елхички бяха продадени по време на благотворителната кампания. Пет лева от продажбата на всяко дръвче ще бъдат дарени за каузата. Общо събраните средства са в размер на близо 35 000 лв, с които ще бъдат подпомогнати 7 двойки, избрани на случаен принцип, чрез жребий.

Министерството провежда благотворителната кампания за трети път. Тази година тя е в партньорство с Фондация „Искам бебе“ и има за цел да подпомогне двойки с репродуктивни проблеми. Съгласно условията на фондацията, могат да кандидатстват двойки, чиято инвитро процедура чрез донорска яйцеклетка не се покрива от държавния Център за асистирана репродукция.

От 9-и до 20-и януари 2020 г., двойките ще могат да подават заявление за финансиране на имейл [email protected]. В него ще трябва да посочат имената си, избраната клиника, както и кратка история на репродуктивния проблем.

На 29 януари, в присъствието на медии, ще бъдат изтеглени двойките. Допълнителна информация за участие в кампанията може да намерите на сайта на "Искам бебе" - www.iskambebe.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови