7 са класираните проекти за нова сграда на МУ София

OFFNews 14 февруари 2020 в 11:20 1969 0

Снимка МУ София

7 са класираните проекти за нова сграда на Медицински университет София. Новият дом на учебното заведение ще се намира в комплекса на "Александровска" болница.

Проектите ще бъдат представени на изложба днес в пространството на „Ларгото" между МС и Президенството между 10 и 19 ч. 

Застроената площ ще бъде около 5500 кв.м., а разгъната застроена площ около 28000 кв.м. Tepeнът e oĸoлo 13 500 ĸв. м.

Сградата ще бъде шестетажна. Тя ще разполага с аула, учебни зали за лекции и семинари, кабинети, симулационен център, библиотека, спортен и спа център, кафене и др. В нея ще се помещават Ректоратът, Деканатите на Медицинския факултет и на Факултета по обществено здраве към МУ-София, катедри, лаборатории, конгресен център, подземен гараж и др. 

За нуждата от нова сграда на престижното медицинско училище се говори отдавна. Новият дом на университета ще събере под един покрив всичките му структури. В момента Деканатът на университета се намира в Майчин дом, а Ректоратът в сградата на НЦОЗА, по-известна като Центъра по хигиена. 

Конкурсът за проект за нова сграда на МУ стартира преди година. Обявените в обществената поръчка награди са три – 80 000 лв. за идеен проект, класиран на първо място, 65 000 лв. – за проект, класиран на второ място и 35 000 лв. – за проект, класиран на трето място. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови