Актуални теми на здравеопазването ще дискутират лекари на конференция

OFFNews
23 октомври 2019 в 15:17 | 338 |0

Български лекарски съюз организира за пета поредна година една от най-важните научно-практически конференции, свързана с актуалните теми в сферата на здравеопазването в България. Около 50 лектори и над 250 участници си дават среща в периода 24-26 октомври в Несебър, съобщават от съсловната организация.

Целта на форума е представители на научния елит от различни области на медицината да споделят своите виждания, свързани със здравеопазването.

Два дни водещи имена в медицината ще дискутират деонтологичните проблеми в медицинската практика и предоперативната подготовка и ранното следоперативно възстановяване на пациентите.

Особено актуалните напоследък правила за добра медицинска практика ще бъдат засегнати по време на конференцията. Темата за повишаване качеството на медицинската помощ в България също ще бъде разисквана.

„През годините като една от основните цели на БЛС се очерта повишаването на квалификацията на лекарите, както и споделянето и прилагането на добрите медицински практики. Вярваме, че такива мероприятия са от изключителна полза за всеки от участниците, заради практическата им насоченост, чрез обмяна на реален опит от професионалното ни ежедневие“, заяви д-р Иван Маджаров.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !