Ананиев: Недопустимо е да се връщат онкоболни пациенти

OFFNews 09 март 2020 в 15:40 1486 0

Снимка МЗ

Недопустимо е приемът на хората, които имат нужда от хемодиализа, химиотерапия, лъчетерапия, ТЕЛК, да бъде отказван, коментира здравният министър по повод връщането на пациенти на химиотерапия от университетската болница в Плевен по време на брифинга в МС.

Случилото се в Плевен не отговаря на това, което съм издал като заповед. Веднага щом разбрах за този проблем, предупредих директора на университетската болница в Плевен стриктно да спазват нарежданията, които съм посочил в заповедта, каза още Ананиев.

По думите му, въпреки че в Габрово подобна ситуация няма, същия разговор е проведен и с директора на габровската болница. 

Министър Ананиев посочи, че е разочарован от това, което се е случило в Плевен, още повече с оглед вчерашното му посещение в града и факта, че лично се е убедил в отличната организация, създадена в рамките на самото лечебно заведение. В тази връзка на ръководството на плевенската болница е наредено да не допуска подобни тълкувания на текстове, а ако имат въпроси, винаги могат да попитат МЗ.

Заповедта е изключително ясна – да се ограничи достъпът на външни лица, да се преустановят детските и женските консултации, плановите операции и свижданията. Това са ограниченията, всичко останало трябва да се изпълнява от лечебните заведения, обясни още Кирил Ананиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови