БЛС: Случилото се в село Орешник е потресаващо потъпкване на всички човешки граници

OFFNews 09 октомври 2019 в 12:25 3493 1

Снимка Pixabay

Български лекарски съюз е потресен от жестокото убийство на 72-годишния фелдшер в здравната служба на тополовградското село Орешник, се казва в официална позиция на съсловната организация по повод трагичния случай.

"БЛС изразява безпрекословната си подкрепа към близките на Димитър Факиров. Подобна жестокост, отнела живота на медик, посветил десетилетия, за да помага на хората е необяснима, неприемлива и извън границите на човешкият разум", заявяват още в писмото си от съюза.

Съсловната организация неведнъж е осъждала всяка форма на физическа и вербална агресия над медицински лица. Според съюза е недопустимо медиците да стават заложници на собственото си призвание и докато се борят да спасят поредния човешки живот, да бъдат принуждавани да защитават своя собствен.

Случилото се в село Орешник обаче не е поредната проява на осъдително и неприемливо отношение към представители на медицинското съсловие, а жестоко, потресаващо потъпкване и преминаване на всички човешки и морални граници.

БЛС подкрепя бързите действия на институциите, които за няколко часа задържаха и предстои да повдигнат обвинение “за убийство на медицински специалист, при и по повод изпълнение на служебните му задължения”. Съсловната организация ще настоява законовият инструментариум да бъде приложен с цялата му строгост.

Фелдшерът Димитър Факиров беше намерен убит вчера в здравната служба на село Орешник. Заподозрян е бившият легионер Иван Пачелиев, който беше задържан в дома си след акция на специалния отряд за борба с тероризма. 

Хора от селото са споделили, че са видели бившия легионер с рана на ръката. Съседка е чула викове и е тръгнала към фелдшера, но била спряна от Пачелиев. По думите на жената, той ѝ е казал, че 72-годишният медик в момента не работи.

Пачелиев не за първи път е посещаван в дома си от спецчасти. През февруари миналата година той стреля по полицаи, които опитаха да му връчат призовка. Бившият легионер се барикадира в дома си. Задържан беше след денонощие, а в имота му бяха открити взривни вещества.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8074

1

JustSoYouKnow

10.10 2019 в 08:56

"През февруари миналата година той стреля по полицаи, които опитаха да му връчат призовка. Бившият легионер се барикадира в дома си. Задържан беше след денонощие, а в имота му бяха открити взривни вещества."

Ето това е състоянието на съдебната ни система, вие си викайте срещу австралийци и т.н.