БЛС отпуска стипендии за студенти и ще финансира участия на млади лекари в научни форуми

OFFNews 15 ноември 2019 в 11:51 2429 0

Снимка Pixabay

За осма поредна година Българският лекарски съюз ще подпомага развитието на младите български лекари чрез проект за финансово стимулиране, съобщиха от съсловната организация.

БЛС ще осигури стипендии за студенти по медицина и финансиране за участие на млади лекари в национални и международни форуми.

За 9-месечна стипендия могат да кандидатстват студенти в пети и шести курс. Месечният ѝ размер е 150 лева. Кандидатства се от 18 ноември до 18 декември 2019 г.

Финансирането за участие в национални и международни научни форуми е за млади лекари до 35 години, специализанти, които не са завършили своята специализация, докторанти (редовни или на самостоятелна подготовка), които имат договор за обучение и не са отчислени към датата на подаване на заявлението. Срокът за кандидатстване е целогодишен.

Критериите за отпускане на стипендии и за финансиране на участията в национални и международни форуми, както и образците за кандидатстване са публикувани на сайта на съсловната организация: https://blsbg.com/. Документите се приемат на адрес: София, бул. “Акад. Ив. Гешов“ №15, Център по хигиена, ет. 2, ст. 6.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови