БЛС отпуска стипендии за студенти и ще финансира участия на млади лекари в научни форуми

OFFNews
15 ноември 2019 в 11:51 | 1568 |0

За осма поредна година Българският лекарски съюз ще подпомага развитието на младите български лекари чрез проект за финансово стимулиране, съобщиха от съсловната организация.

БЛС ще осигури стипендии за студенти по медицина и финансиране за участие на млади лекари в национални и международни форуми.

За 9-месечна стипендия могат да кандидатстват студенти в пети и шести курс. Месечният ѝ размер е 150 лева. Кандидатства се от 18 ноември до 18 декември 2019 г.

Финансирането за участие в национални и международни научни форуми е за млади лекари до 35 години, специализанти, които не са завършили своята специализация, докторанти (редовни или на самостоятелна подготовка), които имат договор за обучение и не са отчислени към датата на подаване на заявлението. Срокът за кандидатстване е целогодишен.

Критериите за отпускане на стипендии и за финансиране на участията в национални и международни форуми, както и образците за кандидатстване са публикувани на сайта на съсловната организация: https://blsbg.com/. Документите се приемат на адрес: София, бул. “Акад. Ив. Гешов“ №15, Център по хигиена, ет. 2, ст. 6.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !