БЛС връчва наградите 'Лекар на годината 2019'

OFFNews 15 октомври 2019 в 13:51 4669 0

Снимка Pixabay

На 17 октомври ( в навечерието на Деня на българския лекар - 19.10.) Българският лекарски съюз (БЛС) ще връчи традиционните си награди "Лекар на годината 2019". Съсловната организация е получила номинации от цялата страна, съобщават от БЛС. Категориите, за които си съперничат специалистите са:

“Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“; „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“; „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България; „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ и „Лекар на годината 2019“.

Тази година съсловната организация ще връчи и три специални награди. Едната от тях посветена на инициативата “Добрата дума лекува“, която е част от националната кампания срещу насилието над медици #ПребориГнева. До БЛС са били изпратени бяха изпратени стотици благодарствени писма. Най-много са били добрите думи за д-р Здравко Пенков от Сливен, който ще бъде отличен по време на церемонията.

Другите две специални награди ще бъдат връчени на д-р Елиас Хаддад, който оперира под светлината на фенер и д-р Илиян Траянов, който заедно с колегите си от МБАЛ Пазарджик, спаси родилка с амниотична емболия и ДИК синдром.

Имената на победителите ще бъдат обявени по време на тържествената церемония на 17 октомври (четвъртък). Сред официалните гости ще са Диана Ковачева - омбудсман на Р. България, Кирил Ананиев - министър на здравеопазването, д-р Даниела Дариткова - председател на парламентарната комисия по здравеопазване, депутати, директори на болници, представители на различни организации в здравеопазването, лекари, съобщават от БЛС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови