БСП с отворено писмо към Кирил Ананиев против закриването на болнични отделения

OFFNews 28 юни 2019 в 11:19 1710 1

БСП изпраща отворено писмо до министъра на здравеопазването във връзка с решението да бъдат закрити болнични отделения в Северозападна България, съобщи на брифинг в Народното събрание депутатът от БСП Филип Попов.

"Въпросът е тежък, защото се касае за здравето и живота на хиляди хора. Хора, живеещи в 21 век, но имащи нещастието да оцеляват в Северозападна България. Става дума за закриване на отделения в областите Враца, Видин и Монтана. Вчера поканихме министъра да обясни, но той не дойде. Днес също настояхме да дойде, но той не дойде. Хората от трите области за меко казано отчаяни", коментира Попов.

Преди 2 дни министър Кирил Ананиев се срещна с шефовете на болниците във Видин, Враца и Монтана, като след това обяви решението си трите болници да бъдат преструктурирани и да останат да работят само най-успешните ѝ клиники. Промяната цели да по-добро лечение, както и до увеличаване на пациентите им, тъй като всяка една от тях ще приема пациенти от целия Северозападен район. Това, от своя страна, се очаква да доведе до увеличение на заплатите на персонала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

28.06 2019 в 15:02

На тоя тъпунгер така и не му стана ясно,че медицината не е икономика и не може да търсиш на всяка цена печалбата в някоя дейност....в медицината печалба няма(в истинската медицина)...идва момент в който ме е срам да кажа,че съм лекар....