България е единствената европейска държава, която няма Национална педиатрична болница (видео)

OFFNews 08 юни 2020 в 11:35 2456 3

д-р Адил Кадъм

България все още няма съвременна детска болница, която да осигури комплексно и модерно лечение за нашите деца. В Бележник 2020 Национална мрежа за децата настоява за по-добро детско здравеопазване.

"Национална педиатрична болница е концепция, това е цялостната политика. Никой от нас, поне педиатрите, нямаше да тръгне да се занимава със сградата, ако не ни бяха изненадали с това бързо решение", казва педиатърът д-р Адил Кадъм. 

Според Петкана Бакалова от Камарата на архитектите  сградата на ИПК Родина, която беше взривена съвсем скоро, е била защитена с окачени фасади и е имала хидроизолация на покрива. "Тя беше буквално пред довършителни работи. Това не може да се каже за строежа на Александровска болница. Той не е неконсервиран. Оставен е на климатичните промени повече от 35 години", казва Бакалова. 

Какво още казват д-р Адил Кадъм и Петкана Бакалова вижте във видеото, създадено от Национална мрежа за децата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

3

Liuba

08.06 2020 в 14:27

Което е много жалко, но така като гледам в скоро време нищо няма да се промени. Тепърва ще събарят сграда, после сигурно пак ще се намери някоя организация, която да протестира защо точно там ще се строи новата сграда и така до безкрай.

6145

2

kokoten

08.06 2020 в 13:21

...смешен плач...то няма кьорав лекар,тия за комплексна болница мечтаят....аман от идиоти и тъпи ентусиасти...ще бутнат старата и ще вдигнат новата и после....нема кой да работи...нема и да има с тая прогнила система и с баш Мутрата начело....добре че, народа е държелив и не мре както се иска на някои....ще се опомни той и тогава света нема да побере днескашните крадци....ей,много крадат тия,се е било,ама като сега никога не е било....

5784

1

Бабатунде

08.06 2020 в 12:02

Стига сте се оплаквали, гусудина от джипката, каза че ни е върнал 1.5 млрд. лв. от олигарси, па постройте си болница бе ! Лигави поданици !