Българите, които се лекуват в Турция, ще могат да подновят терапията си

OFFNews 25 април 2020 в 17:57 2283 2

Българските граждани, които се лекуват в Турция и чието лечение беше преустановено поради въведените мерки за СOVID-19, ще могат да го продължат. За това се договориха премиерът Бойко Борисов и турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Двамата разговаряха по телефона по инициатива на българския министър-председател.

Координацията и списъците на пациентите ще се извърши от министрите на външните работи и на здравеопазването на двете държави.

Борисов уточни, че става дума за около 100 човека, повечето от които са онкоболни и са на химиотерапия.

Той изрази готовност българската страна да се съобрази с всички условия, които турската страна прецени, че е необходимо да бъдат изпълнени предвид пандемията, включително, линейки от България да закарат болните директно до истанбулските болници, придружени от екипи за сигурност.

Борисов посочи, че препоръка за продължаване на терапиите са дали лечебните заведения в Истанбул, а и процедурите са вече предплатени.

В края на разговора си с турския президент Ердоган, премиерът Борисов го поздрави по повод свещения за мюсюлманите месец Рамазан и отправи пожелания за здраве към него и неговото семейство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

25.04 2020 в 23:26

Естествено. Казал е, че пачките, които Борисов му хвърля през своето министерство на здравето, ще вземе.

Ердоган изклати борисов, и е-се-то.Направи в България болници.
Те не лекуват нищо, като хотели са прилични. И толкова. Но Здравната Каса им плаща. Това обаче са нашите сиромашки стотинки.
А борисов, и лелките му са щастливи.

5355

1

Кики

25.04 2020 в 20:55

А, Ердоган казал ли е нещо?
 
X

Да помогнем на украинските деца!