Безплатни прегледи за риск от инсулт в Пирогов

OFFNews
25 октомври 2019 в 13:40 | 792 |0

Безплатни прегледи за оценка на риска от инсулт ще се проведат в „Пирогов" на 29 октомври – вторник. Тогава се отбелязва Световният ден за борба с инсултите. Фокусът на кампанията тази година е върху риска и превенцията.

Необходимо е предварително записване на час на телефон 02/9154440, в делничен ден между 8 и 13 часа.

Прегледите ще извършат от завеждащия неврологично отделение д-р Мария Димитрова и екипа й в Медицински център „Пирогов". Скринингът ще бъде в кабинети 6 и 7 от 9 до 14 часа.

По повод Световния ден за борба с инсултите на 28 октомври в "Пирогов" ще се проведе беседа за пациенти и медици на тема „Рискови фактори за мозъчно-съдова болест. Съвременно лечение на исхемичните мозъчни инсулти".

Лекцията и обсъждането ще се състоят в рапортна зала за хирургии, ет. 5 ( Аудиторията) в Централната сграда на болницата от 12 ч. на 28.10. 2019г.

Тази година акцентът на Световната организация за лечение на инсултите е върху риска и превенцията от инсулти. Нови анализи на заболеваемостта показват нарастване на боледуващите и непрекъснато увеличаване броя на хората в риск. Това налага вземане на незабавни мерки за овладяване на рисковите фактори за заболяването, част от стратегическия проект на Световната организация за лечение на инсултите „Намаляване на инсултите наполовина".

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !