Безплатни прегледи за риск от инсулт в Пирогов

OFFNews 25 октомври 2019 в 13:40 1602 0

Снимка Архив

Безплатни прегледи за оценка на риска от инсулт ще се проведат в „Пирогов" на 29 октомври – вторник. Тогава се отбелязва Световният ден за борба с инсултите. Фокусът на кампанията тази година е върху риска и превенцията.

Необходимо е предварително записване на час на телефон 02/9154440, в делничен ден между 8 и 13 часа.

Прегледите ще извършат от завеждащия неврологично отделение д-р Мария Димитрова и екипа й в Медицински център „Пирогов". Скринингът ще бъде в кабинети 6 и 7 от 9 до 14 часа.

По повод Световния ден за борба с инсултите на 28 октомври в "Пирогов" ще се проведе беседа за пациенти и медици на тема „Рискови фактори за мозъчно-съдова болест. Съвременно лечение на исхемичните мозъчни инсулти".

Лекцията и обсъждането ще се състоят в рапортна зала за хирургии, ет. 5 ( Аудиторията) в Централната сграда на болницата от 12 ч. на 28.10. 2019г.

Тази година акцентът на Световната организация за лечение на инсултите е върху риска и превенцията от инсулти. Нови анализи на заболеваемостта показват нарастване на боледуващите и непрекъснато увеличаване броя на хората в риск. Това налага вземане на незабавни мерки за овладяване на рисковите фактори за заболяването, част от стратегическия проект на Световната организация за лечение на инсултите „Намаляване на инсултите наполовина".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови