Благотворителен коледен базар за двойки с репродуктивни проблеми в МБАЛ 'Надежда'

OFFNews 02 декември 2019 в 14:59 4075 0

Снимка МБАЛ "Надежда"

Благотворителен коледен базар за двойки с репродуктивни проблеми, 100 безплатни прегледа от водещи репродуктивни специалисти и емоционална среща със семейства, станали родители, благодарение на дарен репродуктивен материал - това са част от проявите в инициативата „Дни на донорството“, която ще се проведе на 6, 7, и 8 декември в централното фоайе на болница „Надежда“. Благотворителната инициатива е на фондация „Майки за донорството“ и МБАЛ „Надежда“, с подкрепата на ИА „Медицински надзор“ 

Благодарение на кампаниите на "Майки за донорство" от 2014-та година до днес са родени близо 1500 деца. Равносметката на неправителствената организация показва, че всяка година броят на донорите се увеличава с 20%. Всеки, който желае да подкрепи двойките, чиято единствена възможност за дете е донорският материал, може да закупи коледна изненада от благотворителния базар във фоайето на болница „Надежда“.

Представители на фондация „Майки за донорството“ ще споделят своя опит и ще разясняват възможностите за даряване на репродуктивен материал при жени и мъже, съгласно българското законодателство.

Седмото издание на инициативата ще бъде подкрепено от Изпълнителната агенция „Медицински надзор“. Като естествено продължение на националната кампания в подкрепа на донорството „Да. За живот!“, в болницата ще бъде открит специален информационен кът, посветен на донорството на органи, тъкани и клетки, а доброволци на Българския червен кръст ще раздават информационни материали в болница „Надежда“.

Официалното откриване на инициативата ще е на 6 декември от 10.00 часа в централното фоайе на болницата. Ще присъстват изпълнителният директор на ИА „Медицински надзор“ Росен Иванов, ръководството на болница „Надежда“, репродуктивни специалисти, семейства с деца, родени благодарение на донорски материал и донори.

На 8-и декември д-р Георги Стаменов, д-р Събина Персенска, д-р Димитър Цветков, д-р Теодора Тихомирова и д-р Стела Чапанова ще извършват безплатни прегледи на 100 двойки с репродуктивни проблеми

Прегледите ще се извършват само след предварително записване на е-mail: [email protected]. В подкрепа на инициативата на фондация „Майки за донорството“ болница „Надежда“ ще предостави три безплатни ин витро процедури с донорска яйцеклетка.

Благотворителният базар продължава на 7 и 8 декември.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews