Болниците в Севлиево и Габрово с обновени отделения

OFFNews 19 ноември 2019 в 17:09 1918 0

Снимка МЗ

Кирил Ананиев откри днес обновеното Детско отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов" в Севлиево. По-късно здравният министър посети и реновираното Отделение по нервни болести в габровската болница.

"Педиатричното отделение на МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" е едно от най-натоварените. Разполага с 18 легла, като само до началото на месец октомври тази година от тук са преминали 715 деца", заяви Ананиев, който в рамките на посещението си се запозна и с работата на обновеното преди месец Вътрешно отделение.

Изцяло ремонтирани са тринадесет болнични стаи. Обособени са отделни помещения за новородените и техните майки. На разположение на пациентите и лекарите са нови манипулационни и кабинети с модерно оборудване.

Ремонтът на детското отделение стана факт с финансовата подкрепа на Община Севлиево и местна компания.

Министърът поздрави кмета на Севлиево д-р Иван Иванов за решението Общината да покрива със средства от бюджета си услугите, които НЗОК не заплаща, за да се лекуват пациентите напълно безплатно.

По-късно през деня Кирил Ананиев присъства и на откриването на реновираното Отделение по нервни болести на МБАЛ „Д-р Тота Венкова" в Габрово. През миналата година Министерството на здравеопазването е осигурило 250 хил. лв. за ремонт на отделението, което е една от най-натоварените структури на лечебното заведение. С това финансовата помощ за габровската болница през последните три години надхвърли 1 млн. и 300 хиляди лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови