Броят на починалите от коронавируса надхвърли 1000

В САЩ беше потвърдено за 13-ти заразен

OFFNews 11 февруари 2020 в 08:31 1431 0

Броят на починалите от китайския коронавирус прехвърли психологическата граница от 1000 души, предадоха световните агенции.

Властите в китайската провинция Хубей съобщиха, че в рамките на вчерашния ден са били регистрирани нови 108 смъртни случая и още близо 2500 заразени с вируса, отбелязва Франс прес. С новите данни общият брой на починалите е 1016 души.

По-рано местната комисия по здравеопазване, цитирана от Ройтерс и ТАСС, обяви, че в Хубей смъртността при заболелите е малко над 3%.

Китайският президент Си Цзинпин неочаквано се е появил сред лекари и заразени от новия вирус в една от болниците в Пекин, съобщи Франс прес. Той е носил предпазна маска и лично поздравил медиците, които се борят със заразата. Си оставил лекари да премерят температурата му. Посещението е било показано по държавната телевизия. Досега Си Дзинпин не е имал публични изяви във връзка с вируса, който зарази повече от 40 000 души в Китай.

Заразата предизвика безпрецедентни мерки в страната, където цели градове са изолирани и повече от 40 милиона души живеят според строги ограничения за придвижване и контакти помежду си.

Междувременно в САЩ беше потвърден 13-и случай на заразяване с новия коронавирус, след като завърнал се от китайския град Ухан американец даде положителен резултат, предаде Ройтерс, цитирайки Центъра за контрол и превенция на заболяванията на САЩ. Пълнолетният пациент е бил сред евакуираните от епицентъра на вирусната епидемия - Хубей.

Разпространението на коронавируса в реално време може да следите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови