Член на НОЩ е новият зам-началник на ВМА

OFFNews 01 юли 2020 в 10:03 3082 0

Снимка ВМА

Полк. доц. Димо Димов, д.м. е назначен на длъжността заместник-началник на ВМА по войсковото медицинско осигуряване, съобщиха от лечебното заведение.

В изпълнение на заповед на министъра на отбраната той е назначен и за заместник главен лекар на Въоръжените сили на Република България.

Полк. Димо Димов, който е и началник на Катедра "Медицина на бедствените ситуации”, бе официално представен пред останалите ръководители на звена във ВМА от генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Полк. доц. д-р Димо Димов, д.м. е завършил медицина в МУ София. Има специалности "Медицина на бедствените ситуации" и "Военна токсикология". Придобива образователна и научна степен "доктор" през 2012 г., а академичната длъжност "доцент" заема от януари 2015 г. От 2017 г. е президент на Българския борд на Балканския военномедицински комитет.

Преминал е през редица допълнителни квалификационни курсове: Медицински аспекти на защитата срещу химическо оръжие (Иран, 2006 г.); Медицинско разузнаване (Германия, 2008 г.), Интензивна терапия на спешните състояния във вътрешната медицина” (2010 г.); Постекспозиционна профилактика на инфекциозните заболявания (2010 г.) и др.

Автор е в над 70 публикации, включително учебници и учебни пособия. Член на Българското дружество по военна медицина. Член е на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови