Д-р Илиян Траянов от МБАЛ-Пазарджик бе отличен със специална награда от инициативата 'Добрата дума лекува' на БЛС

OFFNews 16 октомври 2019 в 21:53 1740 0

Д-р Илиян Траянов, завеждащ Акушеро-гинекологичното отделение на Областната болница в Пазарджик, бе отличен със специална награда от инициативата „Добрата дума лекува“ на БЛС, съобщиха от Българският лекарски съюз (БЛС), съобщава Фокус.

Наградата му се присъжда за спасяването на родилка с амниотична емболия и ДИК синдром. Тази година БЛС реши да връчи и три специални награди. Едната от тях посветена на инициативата „Добрата дума лекува“, която е част от националната кампания срещу насилието над медици #ПребориГнева.

В централата на съсловната организация бяха изпратени стотици благодарствени писма, придружени със снимки. Най-много „добри думи” бяха получени за д-р Здравко Пенков от Сливен, който ще бъде отличен по време на церемонията.

Имената на победителите ще бъдат обявени по време на тържествена церемония от 19.00 часа на 17 октомври (четвъртък) в София.

Сред официалните гости ще са Диана Ковачева – омбудсман на Р България, Кирил Ананиев – министър на здравеопазването, д-р Даниела Дариткова – председател на парламентарната комисия по здравеопазване, депутати, директори на болници, представители на различни организации в здравеопазването, лекари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови