Дарителска кампания за ремонт на инфекциозното отделение в УМБАЛ 'Св. Георги'

OFFNews 07 ноември 2019 в 16:59 2837 0

Снимка Архив

Доброволци започват дарителска кампания за събиране на средства за ремонт на отделение в Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ „Свети Георги“. Същите хора обновиха нефорологичното отделение в СБАЛ по детски болести „Проф. д-р Иван Митев“ - София. 

Кампанията, наречена от доброволците „Ремонт на инфекциозно отделение в Пловдив“, има за цел да подобри битовите условия на пациентите. Набирането на средства е започнало в Platformata.bg, създадена е и фейсбук група  „Help Инфекциозна клиника Пловдив“.

За първите 5 дни от старта й са събрани над 2 хил. лева, възможно е да се участва и с доброволен труд.

Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ „Свети Георги“ е единствената за Южна България, работи целогодишно като приема пациенти от няколко съседни на Пловдив области. Помещава се в три лечебни и един административен блок, построени през 50-те години на миналия век. 

Инициаторите на кампанията са проявили интерес да съдействат и за дарителската инициатива „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“, организирана в края на миналата година от УМБАЛ „Свети Георги“. Целта й е да бъдат осигурени средства за строителството на нов педиатричен и онко-хематологичен комплекс. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови