Директорът на агенцията по трансплантации пак подаде оставка, този път я приемат

OFFNews 10 септември 2018 в 16:20 2856 0

Снимка dia-nova.eu

Директорът на Изпълнителната агенция по трансплантации (ИАТ) д-р Марияна Симеонова е подала оставка, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. 

Мотивите на ѝ са лични и са свързани с нейното професионално развитие. Очаква се в близките дни министърът на здравеопазването Кирил Ананиев да назначи нов директор на ИАТ, а дотогава д-р Симеонова остава на поста.

Екипът на Министерството на здравеопазването продължава преговорите за сключване на договор с европейски трансплантационен център, който да осигури лечението на българските граждани, нуждаещи се от трансплантация на бял дроб.

На финален етап са разговорите с трансплантационния център в гр. Есен, Германия, за които д-р Симеонова ще продължи да съдейства със своята експертиза.

Това не е първият път, в който Симеонова подава оставка. През юни тази година тя поиска да бъде освободена заради неясните договори отношения с Евротрансплант и невъзможността да се извършват белодробни трансплантации на българи във Виена, тъй като договорът на страната ни с университетската болница там не е подновен. Тогава обаче пациентски организации се застъпиха за нея и в крайна сметка министърът не прие оставката й

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови