Доц. Бранимир Спасов е новият председател на Българското медицинско сдружение по хематология

OFFNews 14 октомври 2019 в 15:03 3208 0

Снимка Иглика Трифонова

Изпълнителният директор на Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания (НСБАЛХЗ) доц. Бранимир Спасов бе избран за председател на Българското медицинско сдружение по хематология.

Изборът се проведе вчера по време на Общо събрание на организацията, което бе в рамките на състоялия се в Правец XI-ти Национален конгрес по хематология и XIII-ти Балкански хематологичен ден.

Предстои новият Управителен съвет да се събере на първо заседание и да избере заместник-председатели на хематологичното дружество.

Доц. Бранимир Спасов замени досегашния председател на сдружението проф. Маргарита Генова, началник на Лабораторията по клинична имунология в НСБАЛХЗ, която бе начело на организацията два последователни мандата. Според Устава на организацията тя няма възможност да се кандидатира отново и бе избрана за член на Управителния съвет.

Доц. Бранимир Спасов е завършил медицина в МУ София през 1996 година. Има специалности по вътрешни болести, клинична хематология и здравен мениджмънт. През 2007 г. започва работа в НСБАЛХЗ в Клиниката по хематология. През 2016 година е завеждащ Второ отделение по клинична хематология в болницата. От две години е изпълнителен директор на лечебното заведение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови