Доц. Мангъров: Скоро пандемията ще свърши и ще си спомняме с умиление за тези изпълнения

OFFNews 26 май 2020 в 15:07 74879 7

„Мисля, че нещата вървят към приключване и много скоро ние ще се върнем изцяло към нормален ритъм на живот и ще си спомняме с умиление всички тези изпълнения, които ни се случваха пред края на зимата и началото на пролетта“, каза през БНР доц. Атанас Мангъров, началник на Детското отделение в Инфекциозната болница в столицата.

По думите му отварянето на детските градини е правилна стъпка, тъй като децата са най-малко застрашени от инфекцията. "Много е хубаво, че родителите, които са успели да преодолеят страховете си, са пуснали децата на градина", коментира инфекционистът.

Според доц. Мангъров не е нужно да се правят тестове на персонала в детските заведения, тъй като тези тестове показват само моментното състояние. "Един тест може да бъде един ден – било положителен, било отрицателен и само след няколко дни човекът да бъде заразен, но в това няма нищо страшно“, обясни той.

„Да не забравяме, че става дума за заразени, а не за болни хора, защото тези, които са болни, са много малко“, каза още доцентът, основавайки се на изнесените данни от Националния оперативен щаб.

Според него втора вълна няма да има, а ако има, няма да е същата, тъй като "тук нищо не се случи особено". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

8

Hissarion

30.05 2020 в 19:39

Принципа на Ванга гласи, че ако всеки ден правиш различни и противоречащи си прогнози, шансовете да познаеш нарастват. Особено ако прогнозите се отнасят за "един ден", "ще дойде време" и други толкова конкретни моменти във времето . Аксиомата "аз мисля, че" пък е много уважаван научен подход, защото спестява пари от изследвания и няма нужда от други доказателства, освен твърдението за наличие на мисловен процес. Както е казал българският журналист: Хфала на тъквиз иксперти!

2905

7

ровччч

28.05 2020 в 16:43

Този ще е добре да се скрие за известно време, след глупостите, които бръщолевеше толкова време. Уж вируса нямаше как да бъде избегнат, и едно 70% щяха да го минат , а се оказа, че вируса си замина без да зарази и 1% от хората.

11719

6

Краси

28.05 2020 в 14:31

С особено умиление за глупостите, сътворени в световен мащаб без никаква сериозна причина ще си спомнят милионите, които заради тях загубиха работата си, другите милиони, които ще загубят домовете си и милиардите, които 30 години напред ще плащат кредитите, вземани за "спасяване" на икономиките.
Но с най-голямо умиление ще си спомнят тези, които печатат хартиени пари и ги раздават под формата на кредити. Също и "демократите", които успяха да проведат доста успешен експеримент до каква степен можеш да ограничиш гражданските права на цели, иначе свободолюбиви, народи, като ги сплашиш с мнима опасност за живота и здравето им.
Предлагам занапред всяка грипна епидемия да се посреща с извънредно положение от по 2-3 месеца.

23293

5

Стефан

28.05 2020 в 06:47

Да, нищо чудно да станат модерни бастуните по метър и половина. С които хората да означават личното си пространство.
Както и дамските чадъри, със същата дължина.
А то светът се беше препълнил със себенеуверени психопати, които много държат да говорят глупостите си, на една педя от лицето на събеседника. Без да са поканени за целувки.
Рекламните агенти смятали това за доверителност ...:)))

12182

3

sawall

26.05 2020 в 16:48

То добре, че се взеха мерки и заради тях не се случи нещо особено. Ако беше оставено на доцент Мангъров, щеше да се случи наистина нещо особено.

2915

2

firebg

26.05 2020 в 16:19

https://offnews.bg/zdrave/dotc-mangarov-skoro-pandemiata-shte-svarshi-i-shte-si-spomniame-s-um-729426.html

152

1

Socerez

26.05 2020 в 15:54

Трябва да се вземеш в ръце човече, никой не е длъжен да ти слуша глупостите!