Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Две нови жертви на коронавируса във Велико Търново и Сърница

OFFNews 04 август 2020 в 14:36 2307 0

Две нови жертви на коронавируса бяха регистрирани днес. Починалите са жени на 57 и 71 години, предаде БТА.

71-годишна жена не е успяла да се пребори с болестта във Велико Търново. Тя е била в увредено общо състояние с придружаващи заболявания - застойна сърдечна недостатъчност и хронична бъбречна недостатъчност.

През последното денонощие в областта са потвърдени 3 нови случая на заразата. Два от тях имат епидемиологична връзка с потвърдени случаи на територията на област Велико Търново. 245 лица са диагностизирани с вируса в областта. Излекуваните са 162-ма, под карантина - 58. 18 души са приети в болница, починалите са 7.

Днес сутринта от СOVID-19 е починала 57-годишна жена от гр. Сърница, хоспитализирана в МБАЛ Велинград. Тя е била с придружаващи заболявания хипертонична болест, диабет и тиреотоксикоза, информират от Регионалната здравна инспекця в Пазарджик.

Оттам съобщават още за нови осем положителни проби за коронавирус в областта през последните 24 часа. Пет от тях са на пациенти, настанени МБАЛ Пазарджик - две жени на 54 и 57 години, и трима мъже на възраст 38, 53 и 55 години. Останалите три случая са в Пещера, Септември и с. Попинци. Пациентите са на възраст между 53 и 61 години и са поставени под карантина. През изтеклото денонощие за изследване са изпратени общо 107 проби от Пазарджишка област.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews