Един от завърналите се от кланица в Германия българи е с COVID-19

OFFNews 25 юни 2020 в 16:29 2076 0

Положителен е тестът за коронавирус на единия от работниците от германска кланица, които се завърнаха в Белица, съобщи за bTV кметът Радослав Ревански.

Дъщерята на заразения вероятно е била инфектирана с вируса, докато е била в Германия, тъй като в момента има открити антитела.

Припомняме, че миналата седмица трима работници от германските кланици "Тьонис" се завърнаха спешно у нас, без да съобщят на никого откъде идват. На границата не били регистрирани от здравните власти и се придвижили с микробус на съгражданин до Белица.

Кметът на общината Радослав Ревански коментира, че научил от медиите за този случай. Той обяви, че екипи на РЗИ и местен пастор следят дали се спазва карантината от контактните лица в ромската махала в града. Първоначално направените бързи тестове са дали отрицателен резултат за COVID-19.

103-ма са българите, тествани за коронавирус в германската месопреработвателна фабрика Тьонис. Двама от тях са с положителни резултати и са настанените в болница, но не са в интензивно отделение, съобщиха от консулството ни във Франкфурт. 590 са сънародниците ни, заети в предприятието.

Междувременно втора фабрика за преработка на пилешко и пуешко месо се превърна в огнище на заразата. 35 са служителите от фабриката "Визенхоф" в Олденбруг с положителни проби. По информация на bTV сред тях има и българи, но с леки прояви на симптоми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови