Фелдшер с COVID-19 е пренесъл заразата в Климент

OFFNews 16 юни 2020 в 10:36 1965 0

Заразен с коронавирус фелдшер е напуснал доброволно болницата в Шумен. Той е от село Климент, не е използвал предпазни средства и по този начин е заразил други хора. Това обясни пред БНТ Стефан Желев, областен управител на Шумен и допълни, че на медицинското лице трябва да се потърси отговорност. 

Ще се извършва много строг контрол относно противоепидемичните мерки. Поставените под карантина ще бъдат наблюдавани ежечасно, наказанията са много строги, категоричен е областният управител.

Медувременно броят на пациентите със симптоми на коронавирус в Шуменската болница се увеличи, след трите нови огнища на заразата - селата Изгрев, Климент и Тъкач.

Две задачи имаше болницата от началото на епидемията - болницата да е сигурна и безопасна, и да има условия за качествено лечение на пациенти. Успяхме да изолираме в отделна сграда болните от COVID-19, обясни пред БНТ директорът на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов.

Болницата има материална база, която позволява прием на голям брой пациенти. Проблем би възникнал с медицинския персонал, който е недостатъчен, уточни директорът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови