Форум представя постиженията в медицината и фармацията за 2019 г.

OFFNews 11 ноември 2019 в 10:22 1739 0

Върховите постижения в медицината, фармацията и болничния мениджмънт у нас за 2019 г. ще бъдат представени на 6-то издание на конференцията „Иновации и добри практики в здравния сектор“. 

Конференцията цели да покаже кои са добрите примери по пътя, гарантиращи по-високо качество в организацията и функционирането на здравната система.

Водещи експерти в областта на здравната политика, медицината, фармацията, медицинското право, здравните технологии, дигиталното здравеопазване и здравния мениджмънт ще споделят опита си във внедряването и следването на добрите практики у нас и в Европа.

Какви са политиките на ЕС за стимулиране на иновациите? Как дигитализацията навлиза в здравеопазването? Кои са технологиите, които променят сектора? Какво е бъдещето на медицината? Това са част от въпросите, на които е посветена конференцията през 2019 г.

На форума ще бъдат дискутирани очакванията, надеждите и реалностите на бюджет 2020 г.; иновациите в онкологията; иновациите в общата здравна профилактика – опитът на Германия; финансирането на услуги в здравната промоция; за цената и стойността на иновативните терапии; пациентите на бъдещето, болниците на бъдещето и др.

Как се развива българската система за верификация на лекарствата, каква е ролята на фармацевтичните иновации в промяната на здравеопазването, каква е връзката между новите технологии и безопасността на пациента също са сред фокусните теми на форума.

В рамките на конференцията ще бъдат връчени и Вторите годишни награди за иновации и добри практики в здравния сектор. 

Очакват се над 300 участници, представители на здравните власти, народни представители, представители на регулаторните органи, фармацевтични компании, директори и представители на лечебни заведения, лекари, юристи, представители на бизнеса, представители на съсловните организации, представители на пациентските организации и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови