Голият беглец от болница в Бургас вече е на изкуствено дишане

OFFNews 07 юли 2020 в 08:16 11057 3

Мъжът, който скочи гол скочи от третия етаж на бургаската многопрофилна болница, вече е поставен на изкуствено дишане, съобщи БНТ.

Избягалият е 34-годишен мъж от Поморие, който е бил настанен в отделението по реанимация с остра дихателна недостатъчност в Хирургическия корпус на лечебното заведение.

Както съобщихме вчера, пред хирургическия корпус на лечебното заведение пациентът е отстранил системите и е скочил през прозореца на стаята си. Паднал върху козирката на сектора с линейките на Спешна помощ, а след това побягнал. Полицейски служители започнали издирване. След близо 2 часа помориецът е открит в близкия жилищен комплекс и е върнат обратно в болницата.

Първоначално пациентът е приет в лечебното заведение със затруднено дишане и съпътстващи симптоми, характерни за коронавирус. Лекарите от бургаската болница са поискали позволение от РЗИ-Бургас за тестването му с PCR, но им било отказано, защото мъжът няма здравни осигуровки.

По последна информация състоянието му е влошено. Ръководството на болницата съобщи, че той е изолиран в самостоятелна стая, за да няма контакт с други пациенти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

3

sawall

07.07 2020 в 11:20

kokoten - ОК, недей да плащаш, обаче да се знае дали е силно заразен с потенциално опасна болест е в интерес на всички. Сега тоя пич е изпозаразил де що има лекари, сестри и полицаи, които са се занимавали с него, да не говорим за други болни, заради тази абсурдна причина. Не е изненадваща, все пак, защото системата в България си е абсурдна. И така - един смотаняк не се пази, разболява се, бяга от болницата, пръска зарази, после се разболяват полицаи и медицински персонал, техните семейства... Бюрократите пречат вместо да помагат, класика. Тази епидемия на България май вече няма да й се размине.


...и между другото то така или иначе сега пак данъкоплатците му плащат изкуственото дишане, защото той не е взел нещата насериозно и не се е пазил. Което все пак е по-добре от това да го пратят вкъщи, защото там ще зарази целия квартал.

6145

2

kokoten

07.07 2020 в 08:37

...не разбирам какво казва липсата на осигуровки,но не мисля,че трябва да плащам изследванията и лечението на близо 1 млн тарикати и мангали които не се осигуряват....отдавна трябваше да се криминализира неплащането на осигуровки...като не плащат ,да ходят да чукат камъни и да си отработват осигуровките,а не да навират в носовете ни техните права,а задълженията им са на всички останали....

15614

1

OTBPAT

07.07 2020 в 08:26

"Лекарите от бургаската болница са поискали позволение от РЗИ-Бургас за тестването му с PCR, но им било отказано, защото мъжът няма здравни осигуровки."

Това казва всичко...