Грипна епидемия в Бургас, Севлиево, Трявна и Дряново от днес. От понеделник: в областите Кърджали и Хасково (обновена)

OFFNews 25 януари 2020 в 14:35 2767 0

Грипна епидемия от днес се обявява в област Бургас, както и в общините Севлиево, Трявна и Дряново, съобщава Министерството на здравеопазването.

До второ нареждане се ограничават плановите операции и свижданията в лечебните заведения. Преустановяват се женските и детските консултации.

Заради грипа от понеделник, 27 януари до 4 февруари вкл. учениците излизат във ваканция в София град. Те ще се върнат в клас на 6 февруари, тъй като 5 февруари е обявен за неучебен ден поради края на първия учебен срок.

От 24 януари е обявена грипна епидемия на територията на област Велико Търново, поради което в 6 училища в община Павликени няма да учат от 27 до 29 януари включително.

В пет общини в област Благоевград - Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово няма да се учи от 27 до 31 януари поради висока заболеваемост на учениците. През същия период ще са в грипна ваканция и учениците от област Габрово и област Хасково, а от 27 януари до 2 февруари и учениците от област Кърджали.

В областите Кърджали и Хасково се обявява грипна епидемия от 27-и.

Преустановява се учебният процес от 25 до 29 януари още в София-област за учениците от ОУ „Д. Дебелянов“ с. Говедарци, общ. Самоков, и от СУ „Св. П. Хилендарски“ - гр. Златица.

От 27 януари грипна епидемия се обявява още в община Луковит.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови