Югозападната болница в Петрич разкрива отделение по клетъчна терапия

OFFNews 02 декември 2019 в 17:17 2159 0

Снимка Архив

Югозападната болница в Петрич разкрива Отделение по клетъчна терапия, предаде БНР. Новата болнична структура вече е оборудвана с високотехнологична апаратура, в момента се обучават и лекари за работа в отделението, поясни завеждащият Хирургичното отделение на болницата д-р Иван Петров.

По думите му първите пациенти, които ще бъдат лекувани със стволови клетки, са подбрани от водещи специалисти от Националния център по сърдечно-съдова хирургия в Москва. Направени са им всички необходими изследвания, терапията им е потвърдена.

Според кмета на Петрич Димитър Бръчков въвеждането на иновации и разкриването на нови медицински услуги са основен приоритет и насока за работа на лечебното заведение, което е поело грижите за населението на четири общини - Сандански, Петрич, Кресна и Струмяни.

По думите му терапията със стволови клетки е изключително ограничена като ползване в България, но това е добър опит. Първите пациенти вече са избрани. Специалисти от Москва са посетили отделението, за да демонстрират как се прилага лечението на български пациенти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови