Индонезийците се пазят от коронавируса с молитви

OFFNews 20 февруари 2020 в 16:50 1890 0

Снимка Дейли мейл

Властите в Индонезия съобщиха, че на територията на страната няма заболели от новия коронавирус, благодарение на непрестанните молитви. Експерти обаче предполагат, че се опитват да потулят истината, твърди репортаж в "Дейли мейл".

Учените заявиха, че вероятността да няма нито една жертва на коронавируса в Индонезия е много малка. Правителството на страната твърди, че са успели да спрат коварния вирус, въпреки близостта на острова с Китай и десетките хиляди пристигащи туристи оттам всеки месец. В разположените в близост Малайзия и Филипини потвърдиха случаи на заболели, но в Индонезия, по официални данни, болни няма. В страната са проверени засега само 104 души, но властите твърдят, че местните се предпазват с молитви.

Населението на страната е 267 млн. души. 87% от тях изповядват исляма. Учените са крайно скептични към изявлението, че в страната няма заболели. През ноември и декември от Ухан са пристигнали над 100 хиляди души. За жителите на Ухан Индонезия е шестата по популярност туристическа дестинация. Професорът от Харвардския университет Марк Липсич предполага, че макар в Индонезия официално потвърдени случаи на коронавирус да няма,  има заболели.

Според него, чисто статистически, в страната трябва да има не по-малко от 5 заболели сред пристигналите от Ухан туристи. Властите в Индонезия използват термометри за контрол на летищата, но проф. Липсич не смята, че това е сигурна защита. Индонезия просто не е открила заболелите или е потулила информацията за тях, пише "Дейли мейл".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови