Италиански професор: От агресивен тигър коронавирусът се превръща в дива котка

Ученият твърди, че COVID-19 може да отмре и без ваксина

OFFNews
22 юни 2020 в 13:47 | 1861 |0

Водещ италиански лекар каза, че коронавирусът, който преди е бил като "агресивен тигър", отслабва като болест и сега е повече като "дива котка", съобщи в. "Дейли мейл".

Проф. Матео Басети е убеден, че остротата на COVID-19 намалява и пациентите оцеляват от болестта, която преди би отнела живота им.

Ако вирусът наистина отслабва, COVID-19 може да изчезне и без ваксина, като сам отмре, заяви проф. Басети. Той каза, че се е убедил многократно напоследък как пациентите с COVID-19 вече са много по-добре в сравнение с началото на епидемията в Италия.

"Беше като агресивен тигър през март и април, но сега е като дива котка. Дори възрастни пациенти на 80 и 90 години сега дишат самостоятелно и си седят в леглата. Същите пациенти биха починали за два или три дена преди" - каза проф. Басети.

Причината може да е генна мутация, направила вируса не толкова смъртоносен, или усъвършенствано лечение, или защото хората не се заразяват с толкова големи дози заради социалното дистанциране.

Други учени обаче са реагирали остро на подобни твърдения преди с довода, че няма научни доказателства вирусът да се променя.

Проф. Басети завежда отделението по инфекциозни болести в общата болница "Сан Марино" в Генуа.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !