Избират най-добрия семеен лекар

OFFNews 17 октомври 2019 в 13:08 2468 1

Снимка Pixabay

Призът "Семеен лекар на годината" се присъжда от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ) и ще бъде връчен на 23 ноември по време на Националната научно-практическа конференция по Обща медицина, съобщават от съсловната организация.

Номинации могат да се правят на електронната поща на НСОПЛБ до 15-ти ноември. Изискванията към кандидатите са да са титуляри на индивидуални медицински практики или да съучредители в групови такива, а пациентската им листа да е над 1200 души.

Друго условие е кандидатите да имат специалност по обща медицина, да са уважавани от колегите си, да участват активно в организираните от НСОПЛБ мероприятия по Продължаващото медицинско обучение и да нямат наложени санкции от етичната комисия към НСОПЛБ или БЛС.

Допълнителни фактори, които придават тежест на номинираните, са собствените публикации, заниманията с научна работа, допълнителна квалификация и специалност и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13510

1

Mayya

17.10 2019 в 14:17

Може би е добре да се вземат и мнения на пациенти, както и примерно, колко души са напуснали общопрактикуващ лекар за определен период.