Избират най-добрия семеен лекар

OFFNews
17 октомври 2019 в 13:08 | 899 |1

Призът "Семеен лекар на годината" се присъжда от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ) и ще бъде връчен на 23 ноември по време на Националната научно-практическа конференция по Обща медицина, съобщават от съсловната организация.

Номинации могат да се правят на електронната поща на НСОПЛБ до 15-ти ноември. Изискванията към кандидатите са да са титуляри на индивидуални медицински практики или да съучредители в групови такива, а пациентската им листа да е над 1200 души.

Друго условие е кандидатите да имат специалност по обща медицина, да са уважавани от колегите си, да участват активно в организираните от НСОПЛБ мероприятия по Продължаващото медицинско обучение и да нямат наложени санкции от етичната комисия към НСОПЛБ или БЛС.

Допълнителни фактори, които придават тежест на номинираните, са собствените публикации, заниманията с научна работа, допълнителна квалификация и специалност и др.

Препоръчани материали
Mayya

Рейтинг : 9505

17.10 2019 в 14:17 1
+ 0
- 0
Може би е добре да се вземат и мнения на пациенти, както и примерно, колко души са напуснали общопрактикуващ лекар за определен период.