Излекуваха пациент с COVID-19 в Панагюрище

OFFNews 21 април 2020 в 11:49 2605 0

Днес бе изписан лекуваният в МБАЛ „Уни Хоспитал“ пациент с COVID-19. Той бе приет на 8 април 2020 г. в създаденото специализирано отделение в болницата, след положителен резултат за заболяване от новия коронавирус чрез PCR метод от Националната референтна лаборатория „Грип и ОРЗ“. Това е първият пациент в Панагюрище, който бе хоспитализиран и лекуван в продължение на 14 дни в болницата.

Управителят на лечебното заведение д-р Красимира Чачова-Ранчева съобщи, че след изписването си мъжът ще бъде под 28-дневната карантина в съответствие с указанията на Националния оперативен щаб.

„Продължаваме да изпращаме в Националната референтна лаборатория проби, включително и на персонала, като към момента положителни за COVID-19 нямаме“, допълни д-р Чачова.

Със заповед на министъра на здравеопазването МБАЛ „Уни Хоспитал“ бе определена за лечебно заведение за болнична помощ, в което се извършва както лечение, така и наблюдение на пациенти с COVID-19. В отделението по Вътрешни болести за тази цел определените легла са 23, а в отделението по Анестезиология и интензивно лечение има 17 легла.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови