Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Изследване установява, че чаят от хибискус има противоракови свойства

OFFNews 19 ноември 2019 в 11:15 4344 0

Снимка Pixabay

Проучване на експертите от Университета Уиндзор (Канада) открива, че екстрактът на хибискуса (Hibiscus rosa-sinesis), известен като китайска роза, има мощни противоракови свойства. Не само унищожава клетките на рака на млечната жлеза, но и не нанася вреда на здравите клетки. 

Данните, цитирани от Natural News са публикувани в списание BMC Contemporaryand Alternative Medicine.

Анализите показват още, че използването на екстракт от хибискус може да подпомогне ефективността на лекарствената терапия. 

Експерименталните резултати от изследването показват, че екстрактът от цвета на хибискуса унищожава както негативните, така естроген рецептор-позитивните клетки на рака на млечната жлеза. Според специалистите той действа изборно и разрушава раковите клетки, оставяйки здравите незасегнати.

Добавянето на екстракт от хибискус към лекарствените терапии подобрява активацията на апоптозата (програмираната клетъчна смърт) на раковите клетки.

Препаратите за химиотерапия усилват своето действие при едновременното им използване с екстракта, показват резултатите от изследването.

Ракът на млечната жлеза е най-разпространеното онкологично заболяване при жените. Повечето методи на лечение, основани на фармацевтични препарати, имат странични ефекти за организма, което ги прави проблемни при продължителна терапия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews