КЗК отхвърли искането за спиране на обществената поръчка за Национална детска болница

OFFNews 18 септември 2019 в 17:47 1392 0

Снимка Архив

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)отхвърли искането за „спиране на процедурата” за възлагане на обществена поръчка за Националната детска многопрофилна болница. Според комисията отрицателните последици за всички интереси, които могат да се увредят от спирането на процедурата, превишават ползата от нейното налагане. Искането беше направено от Камарата на архитектите в България.

Според КЗК искането за временно спиране на процедурата е неоснователно. В определението на комисията се посочва, че от Камарата на архитектите не са представили факти и обстоятелства, които изискват спирането.

Според становището на институцията изграждането на Национална многопрофилна детска болница е "задача с голяма обществена значимост, приоритетна за развитието на качественото здравеопазване у нас и от голямо значение за оказване на адекватна, своевременна и висококвалифицирана помощ на малолетни и непълнолетни пациенти."

От комисията уверяват, че дори процедурата да не бъде спряна и да продължи с постановяване на решение за определяне на изпълнител, интересите на жалбоподателите ще бъдат защитени максимално, до решаването на спора.

Решението подлежи на обжалване пред тричленен състав на Върховния административен съд в тридневен срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови