КЗК отхвърли жалбата срещу консорциума, който ще строи детската болница

OFFNews 18 февруари 2020 в 16:23 1540 0

Снимка Архив

Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалбата срещу консорциум „Детско здраве“, определен от здравния министър за победител в конкурса за строеж на Национална детска болница.

Тя беше подадена от втория в класирането, съобщи БНР.

Изборът на министерството за изпълнител на инженеринговата поръчка за национална многопрофилна детска болница беше обжалван пред Комисията за защита на конкуренцията от класирания на второ място участник - консорциум „Детска болница-София“. Той оспорва издаденото от възложителя решение като незаконосъобразно, неправилно и необосновано и моли КЗК да отмени обжалвания акт.

В мотивите е записано, че комисията е решила, че допуска предварително изпълнение на решението на министъра на здравеопазването за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществена поръчка за изграждането на Детска болница, за "предоставяне на адекватна, своевременна и висококвалифицирана здравна помощ на малолетни и непълнолетни пациенти и да се предоставят комплексни медицински услуги за деца".

Решението на здравния министър беше публикувано на 17 ноември. На първо място беше класиран консорциум „Детско здраве“, състоящ се от свързани компании с водещ партньор „Главболгарстрой“. Оферираната от него цена е в размер на 77 млн. лева.

Решението подлежи на обжалване пред тричленен състав на Върховния административен съд в 3-дневен срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови