Кампания осигурява хранителни продукти за медици и близките им под карантина

#ЗаДоброто срещу #bgcovod-19 с нови дарения за болниците, открита е дарителска сметка за УМБАЛ "Св. Анна"

OFFNews 23 март 2020 в 14:14 2544 1

Първите 60 пакета с продукти от първа необходимост потеглиха към МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ гр. Ловеч, МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ гр. Габрово и поставените под карантина медици и техните близки от УМБАЛ „Александровска“.

Хранителните продукти са осигурени чрез инициативата „Заедно ще се справим“, която е организирана от Български лекарски съюз, Българско дружество по офталмология и Организация на евреите в България „Шалом“. В инициативата се включиха и много доброволци, които лично ще доставят пакетите до адресите на поставените под карантина, които са затруднени сами да набавят най-необходимото.

Кампанията „Заедно ще се справим“ продължава. В централата на БЛС се подават заявки от болниците в страната и ежедневно доброволци ще доставят хранителните пакети до поставените под карантина медици и техните близки. Продължава и набирането на средства, с които да се подпомогнат възможно най-много нуждаещи се.

Средствата мога да бъдат преведени по сметката на БДО:

Банка: Уникредит Булбанк
IВАN: BG95UNCR70001523206626
BIC: UNCRBGSF
Основание: Дарение КОВИД 19

Доброволческа кампания ЗаДоброто срещу #bgcovod-19 с нови дарения за лечебните заведения в страната

Производството на предпазни шлемове с 3D принтери кипи с пълна сила. Историята на това производство е от тези, които не се случват всеки ден.

Участват повече от 150 души. Около 70 от тях произвеждат с 3D принтери рамки за шлемове. Още толкова стоматолози подготвят плаките. Работят координирано в 18 точки от цялата страна. В края на деня вчера резултатът е 700 рамки и хиляди плаки за сглобяване.

Тази сутрин от 16 точки в България се разпредели разпращането на 700-те рамки за шлемове до 8 града. 

Стоматолозите ще изпратят до тези 8 града необходимото количество плаки. Стоматолози-доброволци в тези градове, ще сглобят рамките с плаките и ще изпратят готовите шлемове до болниците, в които ситуацията вече изисква тези предпазни средства. 

От днес започва производство на около 5000 шлема, благодарение на фирма Туплес ЕООД , която дарява материалите. Фирма Булгед ги произвежда изцяло като дарение. 

До момента в дарителската са постъпили 172, 381 лв. от 1066 дарители.

Целта на групата #задоброто е да помогне на институциите и на обществото, за да преминем по-леко през кризата. Помощта в момента е насочена основно към болниците в страната.

Доброволческата кампания се осъществява от Проект #задоброто и Фондация BCause.

Всичко за кампанията в реално време и как да дарите, четете във фейсбук групата на #ЗАДОБРОТО.

Дарителската сметка е тук.

Започва и дарителска кампания за набиране на средства за УМБАЛ "Св. Анна"

Болницата обяви, че макар към момента да няма пациенти с коронавирус, гледа на задаващата се епидемия като едно от най-сериозните предизвикателства в над стогодишната ѝ история.

Затова от лечебното заведение откриват дарителска сметка:

BG72IORT80481022772403
Инвестбанк АД

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови