Китайка направи палатка, за да предпази дъщеря си от коронавируса

OFFNews 21 февруари 2020 в 15:45 3057 0

Жена от провинция Хубей построи палатка от бамбукови пръчки и полиетилен, за да предпази дъщеря си от коронавируса, когато е навън, пише People Daily.

Домът на семейството се намира в селска местност, където няма толкова строги ограничения за излизане и предпазните мерки са взети по инициатива на жената. В палатката седемгодишното дете и майка му пишат домашни с предпазни маски, докато трае карантината. 

В по-големите китайски градове все още е забранено излизането навън за повече от 2-3 часа седмично за храна и под строг контрол. За децата този режим е особено тежък. Училищата в провинцията са затворени и обучението на децата е онлайн. Неустойчивата интернет връзка обаче създава проблеми, а липсата на свеж въздух допълнително утежнява ситуацията.

Властите в Китай продължават битката с епидемията от новия коронавирус. Броят на жертвите вече надхвърли 2 270 души, а заболелите са над 76 хиляди. Над 14 800 души са излекуваните, но учените неотдавна съобщиха, че преболедуването от този вирус не създава имунитет и е възможно да се заразиш отново.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови