Коронавирус в Спешното в Пазарджик, 6 заразени служители

Главният архитект на Пловдив е под домашна карантина с положителна проба за COVID-19

OFFNews 12 август 2020 в 12:27 2962 0

Шест положителни проби за коронавирус са установени сред служителите на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Пазарджик, съобщи БНР.

Сред заразените са лекар, двама специалисти по здравни грижи, санитар и двама шофьори на линейки. Те са на възраст от 27 до 60 години. Всички са поставени под карантина.

Изследва се целият медицински персонал, вчера са взети 30 проби, днес се тестват още 21 души. Извършва се и засилена дезинфекция на помещенията.

По предписание на РЗИ директорът на ЦСМП трябва да представи план за действие и осигуряване на непрекъснат работен процес при отсъствие на голям брой персонал. Освен това е задължен да провежда всекидневен мониторинг върху използването на лични предпазни средства от служителите.

Сред заразените през последното денонощие общо 9 души в областта са още три жени, сред тях и медицинска сестра от Дорково, която се лекува в болница във Велинград.

През последното денонощие са починали двама души - 80-годишна жена от Драгиново, лекувана в пловдивската болница "Света Каридад" и пазарджиклия на 43 години, който е бил в "Пирогов". И двамата са имали съпътстващи заболявания.

Междувременно стана известно, че главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов е с положителна проба за коронавирус. Позитивният резултат за COVID-19 е станал ясен още вчера, а Ахрянов обяви, че е носител на заразата в профила си във Фейсбук. От община Пловдив уточниха, че той се е изолирал вкъщи заедно със семейството си и е в добро състояние.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови