Лекари от Александровска протестират днес срещу мизерните условия за пациенти

OFFNews 07 ноември 2019 в 09:06 2810 0

Снимка Архив

Лекари от Александровска болница протестират днес заради лошите условия за труд и лечение.

Преди дни от Национален синдикат "Защита" предупредиха, че клиниките по алергология, хематология и ендокринология са в критично състояние. По този повод от здравното министерство обещаха 800 хил. лв. за спешен ремонт. 

Вчера от ръководството на болницата излязоха с позиция, според която има създадена програма за поетапни ремонти на стойност 8,5 млн. лв.

Пред БНР Красимир Митов, председател на синдиката в УМБАЛ "Александровска" заяви, че въпреки усилията на ръководството през последните пет години, пари за ремонти не са отпуснати заради това колегите му са предприели крайни действия. 

Д-р Андрей Коцев, представител на протестиращите лекари определи положението в болницата като "трагично". По думите му част от чуждестранните студенти отказват да влизат в отделенията, тъй като някои сгради са опасни.

"Тези 800 000, които се подхвърлят от вчера, реално няма да стигнат за абсолютно нищо. Самата болница вчера в съобщението си твърди, че са нужни 13,5 милиона за нашата сграда, емблематичната, за арката. Направете си сметка за какво мога да стигнат тези при това „до 800 хиляди“, каза още д-р Коцев, като изрази съмнение, че обещаните 800 млн. ще стигнат до болницата.

Протестиращите увериха, че нямат противоречия с ръководството на здравното заведение. Единодушни са, че ремонтът се оскъпява с времето, а конкретни действия от страна на здравното министерство няма.

Според д-р Коцев в болницата работят около 1500 души и днес ще протестират не само членове на "Защита".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови