Лекари от Майчин дом спасиха родилка и близнаците ѝ, акушерките я изненадаха за рождения ден

OFFNews 22 ноември 2019 в 16:45 7799 2

Снимка Skener News

Часове след раждането на близнаци родилка изпадна в животозастрашаващо състояние. Благодарение на бързата реакция на специалистите от Майчин дом жената е вкарана отново в операционната и е направена повторна животоспасяваща операция - лапаротомия, съобщават от лечебното заведение.

Според специалистите причината за това състояние е изпаднала в атония матка (увеличената слабост на мускулната ѝ сила, която в повечето случаи е причина за животозастрашаващо екстремно кървене).

Пациентката е проследявана в болницата месеци наред, като предвид неблагоприятното предразположение на близнаците в матката, се налага цезарово сечение. И двете бебета са момчета, доносени и в отлично здраве, като всяко от тях тежи над 3 кг.

След всички реанимационни грижи жената е в много добро състояние, изкарана е от апаратна вентилация и е със самостоятелно дишане.

Ръководството на СБАЛАГ "Майчин дом" и акушерките от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение ѝ подготвиха изненада, по случай рождения ден. 

Щастливата млада майка отбеляза празника си, като за първи път прегърна двете си деца. За да остане този ден най-радостният в живота ѝ, акушерките от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение и ръководството на лечебното заведение решиха да подготвят изненада, като украсиха празнично болничната ѝ стая.

В „Майчин дом“ работят повече от 200 акушерки, които осигуряват непрекъснат, ежедневен и денонощен цикъл на работа в помощ на лекарите, майките и най-малките пациенти.

СБАЛАГ "Майчин дом" е най-голямата и най-старата специализирана акушеро-гинекологична болница у нас, в която се проследяват и обработват най-сложните медицински случаи от цялата страна. Средно всяко 14-то българско дете се ражда в „Майчин дом“. Болницата е лидер по брой раждания на годишна база.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

23.11 2019 в 13:24

Ми, не, без крайна нужда.
На пръв поглед няма проблем и в седмия. Обаче се оказа, че това води до недоразвитие на разни мозъчни структури, и до предразположение към калпави болести по-късно.

12032

1

Киро Горския

23.11 2019 в 00:52

Всяко едно над 3 кила! Нямате ли сърце, извадете ги по-навреме тия бебета, горката жена се е мъчила толкова. Близнаците не ги ли вадеха в 7мия месец?