Лекарският съюз и прокуратурата обсъдиха насилието срещу медици

OFFNews
11 септември 2019 в 15:07 | 485 |0

Ръководството на Българския лекарски съюз (БЛС) се срещна със заместниците на главния прокурор - Иван Гешев и Мария Шишкова, съобщиха от прокуратурата.

Основна тема на разговорите е била агресията срещу медици. Последният подобен случай е от края на миналата седмица, когато бяха нападнати лекари и медицински сестри от Специализираната белодробна болница „Д-р Трейман" във Велико Търново.

Обсъдено е създаването на съгласуван работещ механизъм и начините за прилагане на закона, за защита на лекарите на работното им място.

Участниците в срещата дискутираха и необходимостта от съвместни действия на институциите за промяна на обществените нагласи и възвръщане на доверието към работещите в системата на здравеопазването.

Прокуратурата на Република България има подписано Споразумение за сътрудничество и взаимодействие с Министерството на здравеопазването от 2015 г., според което главният прокурор Сотир Цацаров издаде заповед за осигуряване на приоритетно разследване при случаи на посегателства срещу медици, без забавяния, по възможност по реда на бързото производство.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !