Личните лекари ще обсъждат сърдечносъдовите заболявания

OFFNews 18 септември 2019 в 16:55 1209 0

Снимка Pixabay

„Пътят на пациента със сърдечносъдови заболявания – диагностично, комуникативно и терапевтично предизвикателство“ е темата на XI-та научна среща-обучение на Сдружението на обучителите и изследователите в България по Обща Медицина (СОИБОМ).

Форумът ще се проведе на 27-29 септември 2019 г. в хотел „Метрополитан“ в София.

Във фокуса на научнообучителната програма на специалистите по обща медицина са пациентите със сърдечносъдови заболявания. Ще бъдат представени възможностите на ехокардиографията и коронарографията, показанията и противопоказанията за насочването на пациентите към тях, както и последващото им наблюдение в общата практика.

Общопрактикуващи лекари и кардиолози ще обсъждат клинични случаи, ще споделят опит и подходите за сътрудничество при решаване здравните проблеми на пациентите.

В рамките на събитието, е организирана дискусия по проблемите на обучението по Обща медицина с участие на проф. д-р Мехмет Унган, президент на Световната организация на общопрактикуващите лекари – World Organization of Family Doctors (WONCA Europe), Съвета на Европейската организация на обучителите по обща медицина, колеги от над 30 държави - European Academy of Teachers in General Practice/Family Medicine (EURACT), представители на институции и на академичната общност от страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови