Локална карантина от следващата седмица обмислят в Гърция

OFFNews 12 август 2020 в 14:15 5382 0

Вече има случаи на заразени във всички райони на Гърция, съобщават от Министерството на здравеопазването в страната. Маски, дистанция и хигиена препоръчват специалистите, които съобщават за вероятна локална карантина следващата седмица, съобщи БНТ.

Локдаунът се коментира като мярка заради утежнената епидемиологична обстановка в страната. Броят на заразените за ден е 196 с основни огнища област Атика и Солун.

Полицията следи навсякъде за спазване на мерките. Полицейски екипи проверяват за спазване на вечерния час от заведенията. Налагат глоби от 10 000 евро на собственици, които не са затворили ресторантите в 12 часа вечерта.

Кметове на туристически райони, слабо засегнати от заразата, съобщават, че клиентите на заведенията след полунощ се събират в парковете, където много по-лесно се разпространява вируса.

Собственици на барове и заведения от остров Миконос съдят правителството, че необосновано е въвело вечерен час за заведенията.

Доказано в огнища на заразата се превърнаха сватбените тържества. Глобиха с 15 000 евро организатор на сватба в Ксанти.

Увеличават се заразените в област Атика, където се намира Атина след завръщане на гърците от почивки по островите. Все повече са случаите сред хората на възраст до 40 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови