МЗ ще кандидатства за закупуване на хеликоптери за спешната помощ

OFFNews 21 ноември 2019 в 12:55 1458 0

Министерството на здравеопазването ще кандидатства за закупуването на хеликоптери за спешна помощ, това съобщи Кирил Ананиев по време на срещата си с председателя на Комисията по здравеопазване на Германския Бундестаг Ервин Рюдел. Друг фокус в работата на екипа е прилагането на мерки за справяне с липсата на кадри в системата на здравеопазването, коментира още министърът.

Пред госта си той посочи, че страната ни изпълнява голям проект с европейско финансиране за модернизация на системата на спешната помощ, който предвижда строителство, обновяване и модернизация на 237 обекта на спешната медицинска помощ в страната, както и закупуване на 400 нови линейки.

Ервин Рюдел е на посещение у нас в качеството си на водач на парламентарна делегация. Той и министърът на здравеопазването обсъдиха общите предизвикателства пред здравните системи на двете страни. Едно от тях е осигуряването на бърза и адекватна медицинска помощ за малките и отдалечени населени места.

Здравният министър и представителите на Комисията по здравеопазване в Бундестага се договориха обмяната на опит между двете държави да продължи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови