Масови оставки в ТЕЛК Ловеч

OFFNews 16 декември 2019 в 16:36 1810 0

Снимка Архив

Болницата в Ловеч може да остане без ТЕЛК, след като служителите колективно подадоха оставки. По-рано днес трима лекари, двама технически сътрудници и една медицинска сестра са депозирали искане за освобождаване от длъжност, съобщи btv. Причината за решението им е връщането на работа на бившата директорка на ТЕЛК – д-р Донка Минкова.

Тя бе временно отстранена в края на януари, след като полицията я арестува за получаване на подкуп за издаване на фалшиво решение, а шефският й пост бе зает от д-р Правда Генова.

Д-р Минкова, заедно с посредник в схемата с незаконни ТЕЛК-ове, бяха с повдигнати обвинения. Това се случи по време на мащабна акция на ГДБОП и прокуратурата, която разкри злоупотреби при издаване на медицински
експертизи.

През април д-р Минкова бе пусната „под домашен арест". Адвокатът й поиска тя да бъде пусната под гаранция с аргумента, че няма доказателства да е взимала подкупи, защото липсват нейни отпечатъци върху парите и документите, които бяха открити в дома й. Няколко месеца по-късно мярката й беше променена на „парична гаранция".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови