Медицинските сестри се барикадираха в Партийния дом

OFFNews 05 март 2020 в 18:52 5000 2

Снимка БНТ

Медицински сестри обявиха гражданско неподчинение и се барикадираха в бившия Партиен дом, който се ползва от Народното събрание, съобщава БНТ.

Те обявиха, че ще останат вътре докато бъдат изпълнени исканията им. Те са свързани с реализацията на работеща здравна реформа, и по техните думи достойно заплащане и по-добри условия на труд.

Пред сградата бяха поставени и обувки, символизиращи медицинските сестри, напуснали страната.

"Това, което ни изкара от обувките, е неглижирането на нашите проблеми повече от година. 5 дни стоим и мръзнем в дъжд и вятър. Тези хора мислят, че ние сме интериорът. Никой не го интересува, че сме там. Здравният министър не се интересува, той е наясно какви искания имаме. На 26-и имахме среща. Имаше срок - 1 март, а оттогава насам никой не ни е потърсил за нищо", каза Мая Илиева, една от организаторките на протеста.

Основните искания на протестиращите са професията да стане защитена, стартовата заплата да бъде в размер на две минимални, както и 3 лв. на час за нощен труд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

06.03 2020 в 03:38

Пардон, разбира се. А колко от тях могат нещо? Да пишат грамотно изобщо, не питам умеят ли на латински. Не на латиница в телефоните си.
Колко от тях умеят за тройка, в обема на учебника за санитарите от 44-а година? Не че нещо - било е война, и е трябвало да спасяват хора.
Сега какво умеят, освен да се дуят и фръцкат? И да искат пари?

Скъпа болница, токуда. Процедура. Есмарк.
Очевидно вреди, отпускам го малко. След време още малко.
После съвсем. Ръката става нормална.
След денонощие сестрата налита с истерия, задето съм нарушил процедурата. На въпроса тя ли щеше да ми стане дясна ръка, като ми отрежат тая, а то на съседното легло убихте жив човек просто за пари - пазя си хляба!
Там няма идеята за пациент. Там има само пачка кинти.

15509

1

Бухльо

05.03 2020 в 22:49

Ако може и отсреща в МС да се барикадират. Като не сме мъже, барем жените да ни умият срама.