Медиците от Спешното отделение в Силистра оттеглиха оставките си

OFFNews 10 юли 2020 в 12:02 1439 0

Медиците от Спешното отделение на болницата в Силистра са оттеглили колективната си оставка, подадена след агресия на пациент в отделението, предаде БТА.

Припомняме, че повод за реакцията на силистренските лекари стана агресивното поведение на баща на дете, което е било заведено в Спешна помощ заради проблем с очите. По думите на медиците мъжът е трябвало да изчака 4 минути и това го афектирало. Чакането се наложило, тъй като в момента в отделението е била проведена дезинфекция.

Впоследствие бащата на недоволния родител е публикувал обидни постове в социалните мрежи. Случаят придоби широка гласност, тъй като въпросният дядо на детето е обществено активна личност, бивш общински съветник и лидер на парламентарно представена партия.

Междувременно Прокуратурата образува дело за хулиганство.

Според директора на болницата д-р Даниела Костадинова лекарите остават, "защото имат морал и отговорност към своите пациенти, и защото, ако преустановят дежурствата си в спешното отделение, ще пострадат истински спешните пациенти".

Медиците са получили подкрепа от областната и от общинската управа, но решенията остават за болницата, посочи д-р Костадинова. Предвижда се да бъде засилена охраната.

Все още нерешен е въпросът за откриване на дежурен кабинет за неотложна помощ. Силистра е единственият областен град, в който няма такъв кабинет. Отправена е покана за среща към председателя на БЛС д-р Иван Маджаров, за да бъде обсъден този въпрос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови