Международната федерация на фармацевтите призова властите у нас да облекчат регулаторните процедури

OFFNews 30 април 2020 в 13:11 2267 0

Международната федерация на фармацевтите (FIP), призова властите в България да наложат временни мерки за облекчаване на някои регулаторни процедури.

Федерацията е отправила препоръката в отговор на писмо на Българския фармацевтичен съюз (БФС) по повод казуса с председателя му проф. Асена Стоименова.

В отговора си от FIP посочват, че подкрепят позицията на БФС по случая с обвиненията на прокуратурата към проф. Стоименова във "всяване на паника".

"Ключова е ролята на фармацевтите по цял свят в управлението на снабдяването с лекарства и като медицински специалисти те са в най-добра позиция да съветват пациенти относно налични генерични алтернативи за преодоляване на недостиг, предотвратяване на забавяне в лекарствената терапия", подчертава FIP.

Международната федерация на фармацевтите (FIP) изразява и подкрепя интересите на над 4 милиона фармацевти по цял свят. Българският фармацевтичен съюз е член на организацията, част от световното фармацевтично семейство. Писмото - подкрепа е подписано от Доминик Жордан, президент на Международната федерация на фармацевтите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови